Barion Pixel

Rendelés leadás folyamatban...

A weboldal használatával elfogadod a mi
cookie kezelésünket!

VÉGKIÁRUSÍTÁS, a készlet erejéig

Szűrés

Összeg:
Márka

Szűrés

Összeg:
Márka

Szűrő megnyitása

Vérnyomásmérők


Vérnyomásmérők

A vérnyomásmérők ez egyik általánosan és gyakran használt otthoni diagnosztikai eszköz, mely elengedhetetlen, ha magas a vérnyomása vagy más olyan egészségügyi problémája van, amely a vérnyomásának nyomon követését teszi szükségessé. Fontos szemmel tartani akár a napközben esetlegesen bekövetkező változásokat. Vérnyomásmérők ma a piacon sokféle kialakításban és mérési tulajdonsággal rendelkeznek. Számos fajta vérnyomásmérő kapható, amellyel ön kényelmes otthonában megkaphatja ugyanazokat az eredményeket, mint orvosánál és mindig tájékozott lehet az értékeiről.


Vérnyomásmérők fajtái mérés szerint:

 • Manuális vagy hagyományos vérnyomásmérők, melyeket leginkább az orvosi rendelőkben használnak, mivel az aktuális érték sztetoszkóp segítségével történik és szakértelmet kíván.
 • Digitális vérnyomásmérők, amelyek leginkább alkalmasak az otthoni használatra, mivel itt automatikusan megkapjuk az értéket. Pontosságuk miatt már az orvosi rendelőkben, körzeti orvosnál is leggyakrabban ezt a fajtát használják.

Digitális vérnyomásmérők között találunk teljesen automata és félautomata típusokat is.

 • Az automata vérnyomásmérők egy gomb lenyomásával a mandzsetta felpumpálása és az értékek mérése is megtörténik. Ez nagy segítség például időseknek, betegeknek, azoknak, akik nem tudják felpumpálni a ballont.
 • Míg a félautomata vérnyomásmérőknél a mandzsetta felpumpálása kézi erővel történik, majd a mért érték automatikusan megjelenik a kijelzőn.


Vérnyomásmérők mérés helye szerint:

 • Csuklós vérnyomásmérők: A csuklón végzett vérnyomásmérés így a vérnyomásmérők is pontatlanabb adatokat adhatnak (általában kevesebb), mint a felkaron végzett mérés. Ennek oka, hogy az erek itt már messzebb vannak a szívtől. Ezt a fajtát leginkább sportolóknak, otthoni kontrollra vagy olyanoknak ajánljuk, akik nem találnak megfelelő mandzsetta méretű felkaros vérnyomásmérőt. A csuklós vérnyomásmérők általában teljesen automata készülékek.
 • Felkaros vérnyomásmérők: a pontosabb vérnyomás értéket adó felkarra felhelyezhető mandzsettás vérnyomásmérők, melyek lehetnek manuális, automata és félautomata kialakításúak egyaránt.


Speciális funkciók

Ezek mellett számos olyan funkció van, mellyel nemcsak a mérés, de az adattárolás, kiértékelés is egyszerűbb:

 • Digitális kijelzés.
 • Mérés – dátum tárolás.
 • Több felhasználó kezelés.
 • Hangos eredmény – beszélő mód.
 • Fényjelzés.
 • Szabálytalan szívritmus jelzés.
 • Helyes felhelyezés jelző.
 • Mozgás jelző.
 • Vérnyomás érték rafikus ábrázolása.
 • stb.


Milyen vérnyomásmérőt érdemes választani? Mire érdemes figyelni?


Megbízhatóság - minőség

Mindenképpen egy jó minőségű és megbízható vérnyomásmérőt, mely az adott élethelyzet és felhasználási mód alapján kerül kiválasztásra, mert egy jó minőségű vérnyomásmérő az egészsége kezelésének fontos eszköze, mivel a kezelés személyre szabása során nagy segítséget jelenthet, ha az eredményeket meg tudja osztani a kezelőorvosával.


Mérési pontosság

Ha minél pontosabb vérnyomásmérőt szeretnénk, akkor válasszunk olyat mely klinikailag validált, mert ezek pontosságát hitelesítés során garantálják. Amit viszont érdemes tudni, hogy ezek pontossága is idővel változhat, így érdemes időnként újra kalibráltatni. Ha mégis olyan típust választunk, ami nem validált, akkor sem kell aggódni, mert a nagyobb márkák termékei már mind megfelelő pontossággal bírnak.


Mandzsetta méret

Kiválasztás egyik szempontja legyen, melyre sokan nem gondolnak a mandzsetta mérete, mert befolyásolhatja a mért értékeket és természetesen a könnyű kezelhetőséget. A vérnyomásmérők különböző méretű mandzsettákkal kaphatók, de általában közepes méretűek. A túl kicsi mandzsetta gyermekeknek és vékonyabb karúaknak alkalmas, mert a vastagabb karúaknál nem biztos, hogy sikerül megfelelően felhelyezni. A nagyobb mandzsetták pedig a vékony karúaknál lehet gond, mivel nem lehet felpumpálni azt, így a mérés sikertelen vagy befolyásolja a helyességét.


Vérnyomásmérő ára

A vérnyomásmérők ára széles skálán mozog a piacon, attól függően, hogy milyen plusz funkciókat tartalmaznak. pl.: beépített memória, több felhasználó stb.


Felhasználás módja

Élethelyzetünknek és igényeinknek megfelelően gondoljuk át, hogy automata vagy félautomata vérnyomásmérő praktikusabb-e hosszútávon. Ki fogja használni és milyen gyakran? Mennyire szükséges a pontosabb eredmény? Kell-e több felhasználó vagy beépített memória, átlag számítás stb. és e szerint válasszunk magunknak vérnyomásmérő készüléket.