Barion Pixel

Rendelés leadás folyamatban...

A weboldal használatával elfogadod a mi
cookie kezelésünket!

VÉGKIÁRUSÍTÁS, a készlet erejéig

Szűrés

Összeg:
Márka

Szűrés

Összeg:
Márka

Szűrő megnyitása

Légzésfigyelő készülékek


Légzésfigyelő a baba védelméért!


Légzésfigyelő készülék legfontosabb funkciója, hogy figyeli a baba légzését és figyelemfelhívó jelzést ad, ha rendellenesen lélegzik vagy kihagy a légzése. 

A légzésfigyelő működési elve, hogy a baba feje és mellkasa aláhelyezett érzékelő lap vagy a hordozható, pelenkára csíptethető érzékelő figyeli a légzés ritmusát és jelez, ha nem megfelelő. 


Sajnos a bölcsőhalál (SIDS) leggyakoribb oka a légzés leállás, mely nem magyarázható semmilyen betegséggel. Egy légzésfigyelő készülékkel megelőzhető a baj, ezeket a készülékeket ennek megelőzésére használják.


Fontos a használata 1 éves kor alatt, mivel így biztosíthatjuk a baba felügyeletét egész nap. Nagyobb gyermekeknél akik már megfelelően lélegeznek a bébiőr nyújt segítséget. Egyes modellek tartalmaznak légzésfigyelő és babaőr egységeket is. Ezek a készülékek a gyermeke születésétől egészen pár éves koráig alkalmasak a figyelésre.


Légzésfigyelő tulajdonságai:

Jelzési mód szerint: Lehet hang, fény jelzés és rezgő funkció és ezek kombinációja. Általános, leggyakrabb a hang és fény jelzés.

Érzékelő szerint: Egy vagy két érzékelő lappal ellátott. Több lapos ideális iker babák számára.

Kialakítás szerint: A kiságy matrac alá rakható érzékelőpad és a mobil pelenkára csíptethető vezeték nélküli érzékelővel ellátott .


Légzésfigyelő használata:

A kiságyban elhelyezhető érzékelő lapot általában a matrac alá kell elhelyezni a baba mellkasa alá. A kisebb hordozható készülékeket vagy mobil légzésfigyelőt a baba pelenkájára kell csíptetni. Mindig ügyeljünk a megfelelő elhelyezésre, helyes beállításra, mert csak abban az esetben ad valós jelzést a légzésfigyelő készülék.


Ismertebb gyártók:

Angelcare, Babysense, Snuza, Baby Control