Barion Pixel

Rendelés leadás folyamatban...

A weboldal használatával elfogadod a mi
cookie kezelésünket!

VÉGKIÁRUSÍTÁS, a készlet erejéig

Szűrés

Összeg:
Márka

Szűrés

Összeg:
Márka

Szűrő megnyitása

Baba termékek


Orrszívók a gyermeke egészségéért!


A baba orrszívók használata elengedhetetlen a gyermekeknél, mivel ők még nem képesek a felgyülemlett orrváladékot zsebkendőbe kifújni. Az orrszívó ebben segít, mivel nemcsak felnőtt korban, hanem már újszülött korban fontos a náthás, megfázásos időszakokban az orrjáratok tisztán tartása, a felgyülemlett vagy pangó váladék biztonságos eltávolítása. Az orrszívás nemcsak a légzés megkönnyítéséhez, hanem a komolyabb betegségek (arcüreg gyulladás, fülgyulladás), felsőlégúti betegségek, allergiák, további szövődmények kialakulásának megelőzésében egyaránt nagy segítség

Az orrszívókat általában újszülött kortól egészen pár éves korig használjuk, míg a gyermek ki nem tudja fújni rendesen az orrát.


Orrszívó fajták:

Az orrszívóknak több fajtája megtalálható a piacokon, így vásárlás előtt érdemes végig gondolnia, hogy milyen lesz babájának a megfelelő. Orrszívó vásárlás során ne csak a kedvező ár vagy akciós ár legyen a döntő szempont, hanem a gyermek igénye legyen a fő szempont.


Kézi orrszívók:

Ezeknél az orrszívóknál kézi erővel, általában egy ballon segítségével hozható létre a szívó hatás, mellyel az orrváladék eltávolítható. Ezeket az orrszívókat már újszülött kortól lehet használni. Működtetésük rendkívül egyszerű. A kézi orrszívók nagy előnye a csendes használat és a hordozhatóság kis méretük miatt. Hátrányuk lehet a kisebb szívó hatás, mely inkább nagyobb korban jelenthet problémát. 


Szájjal szívható orrszívók:

Hasonló elven működnek, mint a kézi ballonos orrszívók, csak ezeknél a szívóerőt szájjal hozzuk létre. Ezek az orrszívók is könnyedén és egyszerűen használhatók és szintén nagy előnyük, hogy utazáshoz is könnyedén magunkkal vihetjük a kis méretük és súlyuk miatt. Előnyük a csendes használat, így már újszülött kortól is könnyebben használható, mivel gyermeke nem fél tőle annyira és az egyszerűen változtatható szívóerő. Viszont ezeknek az orrszívóknak is az egyik hátránya, hogy nagyobb szívóerő már nem hozható létre, ezért idősebb gyermekeknél nem biztos, hogy hatékony már.


Elektromos vagy porszívóval működő orrszívók:

A gépi erővel működtetett orrszívók a leghatékonyabbak a gyermekek orrszívásában. Ezeket az orrszívókat is általában használhatjuk már újszülötteknél, de nem minden esetben ajánlott is. Mivel a gyermekek általában félnek a hangos dolgoktól és nem is szeretik, ha az orrukat piszkálják így legtöbbször pár hónapos kortól ajánlottak. Ide soroljuk az olyan fejeket is melyek porszívóra szerelhetők, mivel ezeknél is a vákuum - szívóerő előállítása géppel történik.


A gépi orrszívó lehet:

Elemmel vagy akkumulátorral működő: Az elemes orrszívók kisebb, kézreálló kivitelek, melyek méretüknek köszönhetően könnyen hordozhatók is. A vákuum már nagyobb, mint a kézi orrszívóknál ezért sokan kedvelik ezeket az orrszívókat. 

Elektromos árammal működő. Ezek ma a legmodernebb és legdrágább készülékek. Általában állítható szívóerő, halkabb működés és vidám kialakítás jellemzi őket.

Porszívós, porszívóra csatlakoztatható - orrszívó-porszívó. Működéséhez szükség van egy hagyományos háztartási porszívóra. A fejet csak rá kell csatlakoztatni a porszívó csövére és elvégezhető az orrszívás. Bár nagy előnye, hogy erős szívóhatás van és maga sz orrszívó-porszívó (orrszi-porszi) adapter kis helyen elfér, szükséges hozzá egy porszívó, mely üzemelteti. Hátránya, hogy a porszívó hangos, ezért a gyerekek nem szokták kedvelni (és a porszívónak sem mindig kedveli hosszútávon). Viszont az egyik leghatékonyabb orrszívást teszi lehetővé.


Az orrszívó fej, melyet a baba orrlyukához kell illeszteni, többféle lehet. Kialakítása és mérete változó lehet puha műanyag és üveg is. Bár ma már inkább BPA mentes műanyag változatokat találhatunk, melyek nemcsak könnyen tisztíthatók, de általában kifőzhetők is.


Összességében elmondható, hogy bár a gyerekek nem mindig kedvelik az orrszívást, de mindenképp szükséges az egészségük megőrzésében. Ezért minden gyermekes családban szükséges beszerezni legalább egy orrszívót. Tapasztalat alapján elmondható, hogy általában két fajta szokott lenni egy családban. Egy kézi orrszívó és egy elektromos változat is, ezzel biztosítva, hogy minden élethelyzetben és baba korban van alkalmas orrszívó a háznál.  Online baba termék áruházunkban megtalálja mindkét típust.


Orrszívó kiválasztásához az alábbi cikkünkben találhat még hasznos információkat:

Orrszívás – orrszívók típusai – melyik orrszívó a legjobb?