Barion Pixel

Rendelés leadás folyamatban...

A weboldal használatával elfogadod a mi
cookie kezelésünket!

Modern kötszerek a hagyományos sebkötözés (mull-lap) helyett.

A modern kötszerek

A modern sebkötöző eszközöknek köszönhetően ma már sokkal könnyebb dolgunk van még a nehezebben gyógyulok sebek ellátásakor is.

A modern kötszereknek, sebkötöző eszközöknek köszönhetően ma már sokkal könnyebb dolgunk van még a nehezebben gyógyulok sebek ellátásakor is.
A kötszer feladata, hogy megvédje a sebet a baktériumoktól, ezáltal csökkentse az elfertőződés kockázatát. A kötszerhasználattal azonban nemcsak a fertőzéstől óvjuk meg a sebet, de egyúttal elősegítjük annak gyorsabb gyógyulását is. Ehhez azonban nem mindegy, milyen kötszereket hívunk segítségül.

VISZLÁT, MULL-LAP!

Régen jóval nehezebb dolgunk volt, ha sebet kellett ellátnunk. Elég csak a korábban széles körben használt mull-lapra gondolni, amit ma már kifejezetten tiltanak a krónikus sebellátásban. A mull-lap ugyanis nem tudja felszívni a nedvességet, hamar átázik, majd megkeményedve beleragad a sebbe, eltávolítása pedig igencsak nehézkes. Így a sebgyógyulás folyamata is jóval hosszabbá válik. A sebkötözési irányelvek mára már rengeteget változtak, és a modern sebkötöző eszközöknek köszönhetően a nehezen gyógyuló sebek ellátása is könnyen elsajátíthatóvá vált. Sajnos azonban a modern kötszerek sokszor még mindig nem elérhetőek a kórházakban a betegek számára, ezért, ha műtétre készülünk, vagy mi magunk látunk el krónikus beteget, érdemes felkészülni és tájékozódni, hogy milyen kötszerekre lehet szükségünk a sebellátáshoz. A régi berögzült módszerek és kötszerek helyett már számtalan modern készítmény áll rendelkezésünkre, hogy ezt a kényes feladatot hatékonyan és gyorsan elláthassuk. Érdemes megismerni tehát őket!

MIT TUDNAK A MODERN KÖTSZEREK?

A modern kötszerek optimális és gyors sebgyógyulást biztosítanak, megfelelően felszívják a sebváladékot, megszüntetik a kellemetlen szagokat, és gondoskodnak az infekció elleni védelemről. A modern kötszerek nagy előnye továbbá, hogy egyszerűen és könnyen alkalmazható eszközök, és a beteg számára is megfelelő életminőséget biztosítanak.

Bőrbarát, praktikus modern kötszerek

A szigetkötszerek a legegyszerűbb és leggyakrabban alkalmazott steril kötszerek, amelyek az otthoni elsősegély nyújtáskor is nélkülözhetetlenek, de az operáció utáni sebek kötözésére is nagyon jól alkalmazhatóak. Ez a kötszertípus nem ragad a sebbe, bőrbarát anyagból készül, és ha filmréteggel van ellátva, akkor a kiváló nedvszívó tulajdonság és jó szellőzés mellé vízállóságot is biztosít. Az Opsite Post Op-visible posztoperációs kötszer sebpárnája az átlátszó filmnek köszönhetően könnyebben ellenőrizhető. Speciális méhsejtszerű mátrix szerkezetének segítségével pedig a váladékmennyiség is folyamatosan dokumentálható, így csökkenthetjük a kötéscserék gyakoriságát, s az ezzel kapcsolatos fertőzések kockázatát is.

Nehezen hozzáférhető helyeken is jól használhatóak

A modern kötszereknek a használatát megkönnyíti, hogy mindig a seb anatómiai elhelyezkedésnek megfelelő a kialakításuk, így akár az olyan nehezen kötözhető sebeket is elláthatjuk, mint a sarok, a könyök vagy az amputációs csonkok. Különböző habkötszerek, amelyek méretre vághatók és kiváló párnázottságot biztosítanak, ezeknek a sebeknek az ellátásához nyújt segítséget.

A sebgyógyulás fázisaihoz igazodik

A modern kötszereket mindig a sebgyógyulási fázisnak megfelelően választjuk ki és alkalmazzuk. Ezekkel a kötszerekkel tehát végig kísérhetjük és segíthetjük a sebgyógyulás teljes folyamatát. A sebgyógyulási folyamat utolsó fázisában figyelhető meg a hegképződés. Szerencsére ma már a modern kötszerek segítségével rengeteget tehetünk azért is, hogy megelőzzük a heg vonalának kiemelkedését, és halványítsuk a vörös, kiemelkedő hegeket. A CICA-CARE szilikon géllap használatával elősegíthetjük a sebek gyógyulását, sőt a régóta meglévő hegeket is hatékonyan kezelhetjük.

Miként lehetnek az Apukák feleségük segítségére a szülőszobán? Hogyan tudják támogatni őt azokban a nehéz órákban, anélkül, hogy l...

A nátha az egyik leggyakoribb probléma csecsemő- és gyermekkorban, az elhúzódó orrfolyás pedig komoly szövődményekkel járhat. Az o...

Gynotal szülészeti gél hozzájárul a biztonságosabb szüléshez és kitűnő megoldás lehet a hüvelyi szülés megkönnyítésére.

Ritkán esik szó a szülő nők jogairól a kórházban, pedig igen fontos témakör.

Csatlakozz!

Iratkozz fel hírlevelünkre és add meg gyerkőcöd születési dátumát, hogy a legszemélyreszabottabb ajánlatokat és információkat tudjuk Neked küldeni.