Barion Pixel

Rendelés leadás folyamatban...

A weboldal használatával elfogadod a mi
cookie kezelésünket!

Mit vigyünk magunkkal a szüléshez? Praktikus kismama csomag, szülés csomag összeállítása.

Mit vigyünk magunkkal a szülészetre?

Mi az, amire szükségünk lehet a kórházban, ha elérkezett a szülés ideje? Következő összeállításunkban elsősorban a kismamák csomagjának összeállításához adunk hasznos tippeket.

Mit vigyünk a kórházba szülésnél? Tippek a kismama csomag összeállításához!

Mi az, amire szükségünk lehet a kórházban, ha elérkezett a szülés ideje? Következő összeállításunkban elsősorban a kismamák csomagjának összeállításához adunk hasznos tippeket.

Komoly fejtörést okozhat annak eldöntése, hogy szülésre mit vigyek a kórházba? Mi minden kerüljön a kórházi pakkba, a kismama csomagba, amikor a szülészetre készülünk. Mielőtt azonban összeállítanánk listánkat, érdemes utána érdeklődni, hogy az adott kórházban, ahol szülni készülünk, mi az, amit biztosítanak számunkra, és mi az, amit be kell vinnünk magunkkal.
Tekintsük most át, mi az, amit érdemes a kismama csomagba tenni, hogy a 36. hétre már útra készen álljunk!

Kismama csomag - kórházi csomag szüléshez tartalma:

Iratok

Fontos, hogy nálunk legyen a tb-kártya, a várandósgondozási kiskönyv és valamennyi, a várandósság során kapott lelelt és laboreredmény. Szükség lesz még a szülők személyi igazolványának és lakcím kártyájának másolatára. Gondoskodjunk róla, hogy nálunk legyen a házassági anyakönyvi kivonat másolata vagy ennek hiányában az apasági nyilatkozat.

Milyen ruhákkal készüljünk?

Hálóing
Ebből több darabot is csomagoljunk el, hogy a szüléshez és a kórházi napokra is legyen elegendő. Hálóingből olyat válasszunk, ami jól szellőzik, és könnyen levehető (pántos vagy gombos), hogy a babát mellre tudjuk tenni.

Zokni
Érdemes melegebb darabokat is bekészíteni a csomagba, mert vajúdáskor fázósabb lesz a lábunk.

Eldobható bugyi és egészségügyi betét
Szülés után speciális, eldobható bugyira valamint egészségügyi betétre lesz szükségünk. A bugyi az egészségügyi betéttel kiegészítve kényelmes és higiénikus viseletet biztosít a gyermekágyi vérzés időszakában. +1 Tipp: A MediPack Szülészeti Előkészítő Csomagjában mindkét termék megtalálható.

Köntös
Mivel a szülészeten biztosan jó melegre számíthatunk, így elegendő egy vékonyabb köntös is.

Szoptatós melltartó és melltartóbetét A szülést követően a tejbelövellés miatt a mell mérete jelentősen megnő, emiatt szükségünk lesz a tehermentesítést biztosító nagy méretű melltartóra, szoptatós melltartóra, valamint melltartóbetétre, ami megvédi a ruhánkat a kifakadó tejtől.

Tisztasági- és pipereszerek a kismama csomagban

Papucsok
Legyen nálunk egy állítható pántos nappali papucs, mert a szülést követően meg fog duzzadni a lábfejünk. Mindenképpen készüljünk külön fürdőszobai gumipapuccsal, amely csúszásbiztos és egyúttal megakadályozza, hogy kellemetlen fertőzéseket szedjünk össze a kórházi tusolóban.

Törölköző
Ebből kisebb és nagyobb darabot is vigyünk magunkkal a kórházba szüléshez. Ügyeljünk rá, hogy - a fertőzések elkerülése miatt - mindig a saját törölközőnket használjuk, ami tiszta és száraz legyen.

A neszesszerbe valók

 • szappan, sampon, tusfürdő
 • intim mosakodó
 • fésű
 • hajgumi vagy pánt (ha szükséges)
 • fogkefe, fogkrém
 • papír zsebkendő
 • fültisztítópálca, vattakorong
 • manikűrkészlet

Kerüljük el a fertőzéseket!

Csomagunk összeállításakor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az egészségügyi intézményben jobban ki vagyunk téve a fertőzés lehetőségének. Milyen készítményekkel előzhetjük meg a bajt?

Antibakteriális készítmények
A kórházi ellátás során keletkező fertőzések ellen a leghatékonyabban a gyakori és alapos kézmosással valamint a megfelelő tisztálkodással védekezhetünk. Ehhez azonban olyan fertőtlenítőszerekre is szükségünk lesz, amelyek hatékonyan védhetnek meg bennünket akár a rettegett multirezisztens kórokozóktól is.
+1 Tipp: A MediPack Szülészeti Előkészítő Csomagban található Octenisan Wash Lotion antibakteriális testmosó valamint a Desmanol Pure kézfertőtlenítő a kórházi fertőzések elleni védelemhez nyújt hatékony segítséget.

Wc-ülőke letakaró és nedves toalettpapír
A közös illemhelyek használatához wc-ülőke letakarót, míg a gáttáj higiéniájának megőrzéséhez a puha wc papír mellett nedves toalettpapírt is vigyünk magunkkal.

Sebfertőtlenítő készítmény
A sebfertőzés elkerülés érdekében, legyen a csomagunkban olyan sebfertőtlenítő készítmény is, ami megakadályozza a seb felülfertőzését, véd a gyulladástól és elősegíti a sebgyógyulást. Fontos, hogy olyan készítményt válasszunk, amely nemcsak a gát, hanem akár a kisebesedett mellbimbó kezelésére is használhatunk a szoptatás során.

Ami még jól jöhet a kismama csomagba:

 • az étkezéshez szükséges eszközök
 • szívószál vagy sportkupakos palack
 • szőlőcukor és innivaló a vajúdás idejére (szűrt gyümölcslé, szénsavmentes ásványvíz)
 • mobiltelefon és töltő
 • kispárna

Ha császármetszésre került a sor, hasznos ha van nálunk egy kapaszkodó vagy gurtni (ez lehet a köntösünk megkötője is), ami segít abban, hogy a műtétet követően fel tudjunk ülni az ágyban. Az ágyból való leszálláskor nagy segítség lehet egy fellépő.

Ne feledkezzünk meg az apákról sem!

Ha apás szülésre készülünk, akkor az édesapa számára is össze kell készítenünk pár holmit (pl. fényképezőgép, mobiltelefon, töltő, papucs és némi enni-és innivaló). Mivel a szülőszobába csak az intézmények által előírt higiénés szabályok betartásával léphetnek be a hozzátartozók, ezért fontos, hogy kéznél legyen egy steril apás szülés szett is. Ebből érdemes egy számmal nagyobbat beszerezni, mert az apuka a ruhára fogja felhúzni.

Miként lehetnek az Apukák feleségük segítségére a szülőszobán? Hogyan tudják támogatni őt azokban a nehéz órákban, anélkül, hogy l...

A nátha az egyik leggyakoribb probléma csecsemő- és gyermekkorban, az elhúzódó orrfolyás pedig komoly szövődményekkel járhat. Az o...

Gynotal szülészeti gél hozzájárul a biztonságosabb szüléshez és kitűnő megoldás lehet a hüvelyi szülés megkönnyítésére.

Ritkán esik szó a szülő nők jogairól a kórházban, pedig igen fontos témakör.

Csatlakozz!

Iratkozz fel hírlevelünkre és add meg gyerkőcöd születési dátumát, hogy a legszemélyreszabottabb ajánlatokat és információkat tudjuk Neked küldeni.