Barion Pixel

Rendelés leadás folyamatban...

A weboldal használatával elfogadod a mi
cookie kezelésünket!

Könnyebb és biztonságosabb szülés a Gynotal szülészeti géllel!

Gynotal szülészeti gél hozzájárul a biztonságosabb szüléshez és kitűnő megoldás lehet a hüvelyi szülés megkönnyítésére.

Első kisbabájukat váró kismamák a szülés közeledtével igyekeznek minden információt beszerezni a szülés menetéről, a fájdalom csillapítás módjáról, a szükséges eszközökről, s persze mind arról, amire úgy vélik, fel kell készülniük. Persze mindenre nem tudunk felkészülni, de nagy segítség, ha alaposan körül járjuk a minket foglalkoztató kérdéseket. Talán a legtöbb kismama, - ha nincs egészségügyi oka, hüvelyi vagyis természetes szülésre készül, ami érthető is, hiszen legtöbb nőben ez a kép él, ha a szülésre gondol, és legtöbbükben megfogalmazódik a fájdalomtól való félelem is.
Nekik nyújthat segítséget a Gynotal szülészeti gél, mely olyan összetevőket tartalmaz, ami egy bevonatot képez a hüvely falán, ezáltal megkönnyíti a baba megérkezését.

Nézzük meg egy kicsit pontosabban a gyermek világra jöttének folyamatát. A szülésnek 4 szakaszát különítjük el, úgy mint a vajúdás, kitolás, lepényi szak és megfigyelés. Mi most az első és második szakaszt vesszük szemügyre, mégpedig abból a szempontból, hogy hol jöhet jól segítségképpen a Gynotál hüvelygél használata. 

Nos, a szülés beindulását több tényező is jelezheti; a magzatvíz elfolyása, vagy az egyre rendszeresebben jelentkező fájások, esetleg véres váladék például nyákdugó távozása. Természetesen nem minden jel jelenik meg egyszerre, érdemes figyelni, és ha úgy ítéljük meg, akkor elindulni a szülőszobára. A fájások megjelenését hormonális változások idézik elő, az oxitocin szintjének emelkedése fokozódó kontrakciókat azaz összehúzódásokat vált ki a méh izomzatán, s ez a munka segíti a babát a szülőcsatornában. A vajúdás során a méhnyak rövidül, felpuhul, elvékonyodik és kinyílik, a méhszáj pedig tágul. Előbb egy-két ujjnyira, majd teljes tíz ujjnyi tágulásnál megkezdődik a kitolási szakasz. Általában 10 és 40 perc között megszületik a baba, de ebben a szakaszban a legerősebb a fájdalom érzet. A kitolási szakaszban a baba feje már az anya keresztcsontja alatt van, és a szülőcsatornában halad előre, majd kicsit vissza és megint előre. Háborítatlan szülés esetén ez a játék éppen elegendő a gáti területnek az alkalmazkodáshoz, a megfelelő táguláshoz, hogy sérülésmentesen érkezzen meg a baba. 

A Gynotal gélt pont ezekben a szakaszokban kell alkalmazni, és nyújt segítséget, hogy a baba könnyen megszülethessen, az anyának pedig sérülésmentes és szép szülésélménye legyen. A szülés természetes folyamat, s bár nem fájdalommentes, de nem kell, hogy sérüléssel járjon. A készítményt, ami két különböző összetevőjű gél, a szülésznő vagy a szülészorvos helyezi fel a hüvelybe a vajúdási illetve a kitolási szakaszban. Előbbi esetén a vajúdási idő lerövidülhet, mert a készítmény felpuhítja a méhszájat, a hüvelyt és a gátat. Így a gátvédelem hatékonyan tud megvalósulni. A kitolási szakaszban alkalmazva csökkenti a súrlódást a baba feje és a szülőcsatorna között, ezáltal megelőzhető a gátmetszés. Nem gyógyszer tartalmú készítmény, s az eddigi ismereteink birtokában elmondható, hogy nincs mellékhatása sem a babára, sem az anyukára. Bármilyen vajúdó pozícióban használható, még a vízben törtnő vajúdás esetén is. A gél nem szívódik fel, így nem kerül bele sem az anya sem a magzat közvetlen szervezetébe. Hipoalergén anyagokat tartalmaz, tartósítószer mentes, és bőrbarát. 

Szülő anyukákat megkérdezve, - mintegy fele nyilatkozta, hogy sokkal könnyebb szülése volt a Gynotal hüvelygél használatával, s elkerülte a gátmetszést, vagy maximum felületi sérüléseket szenvedett, ezáltal kellemesebb szülés élménye volt. Mindez rendkívül fontos a korai anya-gyerek kapcsolat alakulására, hiszen és nem kellett hetekig a gátsebével foglalkoznia, így teljes mértékig babájára tudott koncentrálni

Miként lehetnek az Apukák feleségük segítségére a szülőszobán? Hogyan tudják támogatni őt azokban a nehéz órákban, anélkül, hogy l...

A nátha az egyik leggyakoribb probléma csecsemő- és gyermekkorban, az elhúzódó orrfolyás pedig komoly szövődményekkel járhat. Az o...

Ritkán esik szó a szülő nők jogairól a kórházban, pedig igen fontos témakör.

Kapcsolódó termékek

Gynotal szülészeti gél
14095 Ft
Megtekintés
Apás szülés szett, zsilipruha szüléshez
1489 Ft
Megtekintés

Csatlakozz!

Iratkozz fel hírlevelünkre és add meg gyerkőcöd születési dátumát, hogy a legszemélyreszabottabb ajánlatokat és információkat tudjuk Neked küldeni.