Barion Pixel

Rendelés leadás folyamatban...

A weboldal használatával elfogadod a mi
cookie kezelésünket!

Babavárás izgalmak nélkül felkészülten a szülés csomaggal.

Babavárás finisben - Felesleges izgalmak nélkül

Egy csomagban minden, amire a babának és mamának a kórházban szüksége lehet!

Szülészeti csomag - babavárás felkészülten

Egy csomagban minden, amire a babának és mamának a kórházban szüksége lehet szülés előtt és után!

A legtöbb édesanya egyet ért benne, hogy a babavárás időszaka az egyik legcsodálatosabb dolog az életben. Ahogy közeledik a szülés időszaka, egyre nagyobb várakozással, izgalommal várjuk az első találkozást. Ám az önfeledt álmodozás mellett számos gyakorlati teendő is hárul ránk, ilyen például a babakelengye és a kórházi csomag összeállítása.

A szülészeti csomag tartalma

A védőnők jóvoltából már a hetekkel a szülés előtt tudjuk, hogy minek kell bekerülnie abba a bizonyos szülés csomagba, amit akkor kell magunkkal vinnünk, ha elindul a szülés. Ezen termékek beszerzése nem mindig egyszerű, hiszen nagy pocakkal, fájós, dagadó lábakkal nem igazán kényelmes végig járni az üzleteket és patikákat.

Ebben szeretnénk segítséget nyújtani a kismamáknak a kizárólag minőségi termékekből álló szülés csomaggal, ami minden kényelmi igényt kielégítő szülészeti előkészítő csomag webáruházunk kínálatában! Ebben a csomagban valóban minden megtalálható, amire a szülést követő napokban szükségünk lehet, nincs okunk aggodalmaskodni, hogy mit is felejtettünk el, mi az, amiért az utolsó utáni pillanatban kell majd a párunkat szalasztani.

Egy nagyszerű apróság

A babaruhák, pelusok és különböző gyógyszertári kellékek mellett számos apróság akad, amely nagyban megkönnyítheti a dolgunkat a gyermekágyas időszak nehéz napjaiban.

A nedves törlőkendő ma már alap, hisz ezzel nemcsak a babánk popsija törölhető le gyorsan és higiénikusan, de a kezünk és a kórházi pelenkázó is. Ha még óvatosabbak szeretnénk lenni, használhatunk fertőtlenítő kendőt is a tárgyak és kezek tisztogatására; a Mikrozid Universal Wipe nedves fertőtlenítő törlőkendő kifejezetten erre a célra készült. Segítségével, mind a kezünk, mind pedig a pelenkázó pár mozdulattal csíramentessé tehető. Arra azonban ügyeljünk, hogy a baba fenekét ne ezzel töröljük, hiszen kiszáríthatja az érzékeny bőrt. Ha a környezettudatos anyukák táborát erősítjük, és nem ragaszkodik az antibakteriális hatáshoz, e célra használhatunk benedvesített textil pelenkát is. Ebben az esetben azonban gondoskodnunk kell jó néhány darabról, valamint azok hazaküldéséről, kimosásáról is. A hagyományos textil pelenka még napjainkban is igazi jolly joker a kisbabák mellett. Odatehetjük a pici alá pelenkázáskor, árnyékolhatjuk vele a babakocsit a melegebb napokon, a vállunkra dobhatjuk büfiztetéskor, és, ha nincs más kéznél, akár törölközőként is használhatjuk.

Fő a biztonság

Ha a babánk ősszel vagy télen jön világra, a náthás, influenzás időszakban mindenképp érdemes beszerezni néhány maszkot is a látogatóink számára. Bár a kórházak influenzajárvány esetén tiltják a látogatást, egy újszülött védetlen szervezete még sokkal kevésbé ellenálló a fertőzésekkel szemben, és ez akkor is okot adhat az aggodalomra, ha odakint éppen nem tombolnak a vírusok. A maszkok jó szolgálatot tehetnek a fertőzések megakadályozásában és önmagunk megnyugtatásában egyaránt. Ugyanezen okból kifolyólag kapott helyet a szülészeti előkészítő csomagunkban a kézfertőtlenítő és az antibakteriális hatású mosakodó folyadék is.

Pohár a babának

Amennyiben császárral szülünk, a tejtermelés beindulására gyakran várnunk kell. Ilyenkor babánk kaphat pár korty vizet vagy anyatejet, hogy az éhsége csillapodjon. Már az egy-két napos újszülöttek is megdöbbentő ügyességgel isznak pohárból. A cumisüveget a szoptatási tanácsadók nem javasolják, ezért a bababarát kórházak újszülött osztályain szinte mindig kis poharakból kínálják az apróságokat. Ezért nagy az esélyünk a császármetszésre, vagy programozott császárral szülünk, mindenképp érdemes betennünk a kórházi táskába egy olyan poharat, amelyből a babánk majd inni tud.

Mi kell az újszülöttnek a kórházba?

Ahány szülészet, annyi szokás. Épp ezért érdemes a szülésfelkészítőn arról is tájékozódnunk, hogy az általunk választott intézményben milyen szabályok érvényesek. Sok helyen csak egy ember látogathatja a kismamát és gyermekét, van, ahol nem kell pelenkát vinni, másutt pedig a családnak kell gondoskodnia a popsikrémről is. Ne vigyünk felesleges dolgokat, hiszen a pakolásnál sokkal fontosabb dolgunk is akad majd!

A babánk szükségletei mellett azonban a saját kényelmünkről sem szabad elfeledkeznünk. Bár elsőre talán különösen hangzik, de ha természetes úton, de gátmetszéssel szeretnénk szülni, érdemes egy úszógumit is vinnünk a kórházba! Mivel a szülést követő napokban az ülés gyakran igen fájdalmas, ez az egyszerű eszköz sokat tehet majd értünk. Amennyiben császármetszéssel szültünk jól jöhet egy szoptatós párna a kórházban töltött napokra, amennyiben beengedik a gyermekágyas részre.

Miként lehetnek az Apukák feleségük segítségére a szülőszobán? Hogyan tudják támogatni őt azokban a nehéz órákban, anélkül, hogy l...

A nátha az egyik leggyakoribb probléma csecsemő- és gyermekkorban, az elhúzódó orrfolyás pedig komoly szövődményekkel járhat. Az o...

Gynotal szülészeti gél hozzájárul a biztonságosabb szüléshez és kitűnő megoldás lehet a hüvelyi szülés megkönnyítésére.

Ritkán esik szó a szülő nők jogairól a kórházban, pedig igen fontos témakör.

Csatlakozz!

Iratkozz fel hírlevelünkre és add meg gyerkőcöd születési dátumát, hogy a legszemélyreszabottabb ajánlatokat és információkat tudjuk Neked küldeni.